Om Kennel Noraførr

Kennel Noraførr er som navnet tilsier knyttet til Nord-Norge. Kennelnavnet ble etablert i 1994 da Sigmund bestemte seg for å avle på sin strihårtispe Anja.  Les mer om Anja her.

Som ivrige jegere og friluftslivfolk stiller vi krav om at hundene våre skal utføre en jobb for oss, enten det er å finne og håndtere jaktbart vilt under rype- og skogsfugljakta, eller det er å dra en fullpakket pulk på tur.

Vorstehhundene har en allsidighet og et "klokt hode" som ikke minst viser seg i jaktvett, og jaktvett betyr mye for oss. I tillegg forlanger vi at hundene skal være sosiale individer som kan omgås andre hunder og folk på en naturlig og avslappet måte.

I dag avler vi strihåret og langhåret vorstehhund, samt norsk elghund grå under navnet Noraførr og har valper leilighetsvis til salgs.

Hvem er vi?

Sissel K. Grongstad og Sigmund Nyborg står i dag bak kennel Noraførr. Begge har drevet med hund siden slutten av 1980-tallet, og begge bruker mye tid ute.

Våren er ski- og isfisketid og hundene drar gjerne pulk når vi er på tur. Vinteren er også jaktprøvesesong, både med dømming og deltakelse med egne hunder. Om sommeren blir det også kortere og lengre turer, vi plukker bær og fisker.

Sommerstid bærer hundene ofte kløv, som ikke alltid er så tunge, men de får en arbeidsoppgave og lærer seg å gå fot. Høsten og jakta er høydepunktet - til fjells og til skogs. I tillegg til småviltjakta bruker vi ei uke hver på elgjakt, Sissel jakter på Snåsa, Sigmund på Smalåsen her i Namsskogan. I 2010 ble hundefamilien derfor også utvidet med en tispe av rasen norsk elghund grå.

Sigmund er jaktprøvedommer og dømmer hvert år på apportprøver, skogs-, høst- og vinterprøver rundt omkring i landet. Vi har også medlemskap i Norsk Vorstehhundklubb , Midt-Troms Fuglehundklubb, Namdal Fuglehundklubb og Nord-Trøndelag Elghundklubb.

 

Vil du vite mer?

Ring oss på telefon 92808126/99354886 eller send inn skjemaet under: