NEG Senja venter valper

Vår gråhundtispe Senja venter valper medio mars 2018. Hun ble parret med NJ(B)CH Varjdalen's Gjende og Senja gir klare signaler på at hun er drektig.

Senja har to kull fra før. I det første kullet (2014) fikk hun 4 valper med Båtforsen's Bismark. Her er Noraførr's Hera blitt  NJ(B)CH. Hera har også 2 cert. Hennes kullbror Norsførr's H-Garm mangler en 1. premie for å bli NJ(B)CH og den kommer om Lars stiller, for Garm har fantastiske poengsummer på bandhundprøvene i 2017. Garm er også en staselig kar med CK på sin eneste start som voksen i utstillingsringen.

Senja fikk sitt andre kull med Varjdalen's Gjende i 2016. Her har Noraførr's I'Cera rukket å bli NJ(B)CH. Cera har 2 cert og det ene av disse er storcert fra Elverumsutstillingen 2017. Hennes kullbror Bork Zantos er stilt på en bandhundprøve og har fått en 2. premie. Bork Zantos er brukt i avl og har 8 avkom etter seg med Seljeskogens Mistye. Alle fire valpene i dette kullet er røntget HD-frie.

Vi mener Senja har dokumentert god avl i begge sine tidligere kull. Når hennes siste kull skulle planlegges var flere hannhunder til vurdering, og valget falt på Gjende. Fire avkom er ikke flere enn at det kan forsvares ett kull til i denne kombinasjonen, og vi håper nå at det nye kullet blir på høyde med det forrige. Da er det noen valpekjøpere som har noe å glede seg til!

Er du interessert i valp fra oss - ta kontakt - det er alltid trivelig med en hundeprat!


Her er Senja i sitt rette element. Bildet er fra høsten 2017.