Mye har skjedd siden sist

Etter tre starter i utstillingsringen fikk Ben sine nødvendige cert og ble Norsk Utstillingschampion i 2015. Vinteren 2015 var også en god sesong på jaktprøve med 2x1.VK, derav en med CK som beste resultat. 1. VK m/CK ble tatt under kvalifiseringen i NM vinter på Andøya der Ben kom til finalen. Ben har et meget godt søk og kommer ofte til finale, selv uten fuglearbeid.

I 2015 ble Ben brukt i avl på 2 tisper. Det ble 10 avkom med Gressfjellets Nemi og 11 avkom med Fallvinden's E Likka. I 2016 ble Ben parret med Bekkstuggu's Cfz Troya. Der ble det 7 valper og en skimmel tispevalp har flyttet inn hos oss nå nylig. Hun har fått navnen Springleiken's Mi Ra.

Senja har stablisert seg som en god akthund og en utmerket familiehund. Vinteren 2016 ble senja parret med Varjdalen's Gjende og det ble født 2 tisper og 2 hannhunder i mars. Valpene ble solgt til gode hjem med ivrige jegere og hundefolk så det blir spennende å følge disse framover. Tilbakemeldingene fra Senja sitt første kull er gode, og der gjør spesielt Hera det bra både på jaktprøver og i utstillingsringen.

Så kom den triste dagen da Erte takket for seg. Hun holdt seg godt, men ga den siste tiden tydelige signaler på at alderen tynget henne. Hun ville helst ligge igjen i hundegården når vi skulle på tur. Avgjørelsen var derfor forsåvidt enkel å ta, selv om den var tung, Erte ble 13,5 år gammel og vil alltid bli husket for sitt vennnligsinnede vesen. Ertes avkom Noraførr's Geisha ble våren 2016 parret med Rognhøgda's Jako og der ble det født 3 hannvalper medio juli. Vi følger spent med og håper å få en tispevalp fra disse linjene ved en senere anledning.


Fjordlandets's Erte - verdens snilleste Erte